„НЕ се СОГЛАСУВАМ со ЃОКОВИЌ и ТОЧКА!“: Се огласи селекторот на репрезентацијата

Селекторот на италијанската репрезентација Корадо Баракути го коментираше ставот на Новак Ѓоковиќ околу вакцинацијата за коронавирус. Баракути е поранешен седми играч на планетата и освојувач на популарната „салатара“.

„Ѓоковиќ не сака да добие вакцината? Што можам да кажам на оваа тема? Тој не е ниту прв ниту последен ... Можеме да го нарекуваме како сакаме, да правиме пароли ... Сепак, јас го почитувам неговото мислење, но не се согласувам со него. Јас сум за вакцинација и точка “, изјави Баракути за италијанските медиуми.

Тој излезе со идеја дека е потребна вакцинација за да се создадат сите услови.

„Ќе започнеме со обука наскоро. Турнирите ќе зависат од вакцините за играчите да играат во целосна безбедност. Тоа е мојата надеж“, заклучи тој.

 Фото: EPA/Ali Haider