Нема да верувате дека оваа куќа некогаш била гаража

Сега ова е прекрасна куќа за гости со тераса и градина.

Кога имате дом со градина и гаража што не ја користите, постојат две опции: или претворете ја во чајната кујна, или направете ја куќа за гости од соништата. 

Второто беше токму она што го сакаа сопствениците на оваа гаража во шармантната населба Портланд, Орегон.

Монтажната структура на гаражата е задржана, но ентериерот и надворешноста се целосно трансформирани. 

Благодарение на таванот и природното осветлување што ја преплавува куќата, просторите уживаат поголема вентилација и поврзување помеѓу областите. 

Внатрешниот дизајн е инспириран од куќа од плажа, така што белата боја, бохо стилот и растенијата доминираат во декорацијата.

Нели е убаво? Кога ќе ја напуштите малата куќа, има поплочена област каде може гостите да се релаксираат на свеж воздух.