Но, која е Јасмина Изетбеговиќ: Верена претходно за Јутубер, претседателот Ердоган ја почести на склопувањето брак со новиот избраник

Свадбата на векот се одржа во Сараево, а младенците се ќерката на Бакир Изетбеговиќ- Јасмина и Шамил Хумашкиќ, сопственик на ИТ компанија кој работи во Германија.

Речиси сите медиуми во регионот ја пренесоа веста за венчавката на Јасмина, а најголемото внимание на венчавката, наместо невестата, отиде на турскиот претседател Реџеп Таип Ердоган, кој беше сведок на верската венчавка. Пред свадбата, Ердоган го посети гробот на дедото на Јасмина, Алија Изетбеговиќ, а подоцна тој едвај се проби низ Сараево низ толпата што сакаше да го види.

Родителите на невестата го пречекаа во беговата џамија во Сараево, а неговите обожаватели беа воодушевени кога го слушнаа како „учи Куран“ на свадбена церемонија.

Која е Јасмина Изетбеговиќ и онака?

Невестата која остана во сенката на својот славен кум, Јасмина Изетбеговиќ, е единственото дете на Бакир Изетбеговиќ и неговата сопруга Себија. Родена е во 1984 година.

Јасмина Изетбеговиќ е сопственичка на маркетинг агенцијата FabCat Creative, која, според Аваз, има промет од милиони благодарение на бизнисот со државните компании во Сараево.

Ќерката на Изетбеговиќ е родена во Холандија, а студиите за графички дизајн ги заврши во Сараево. Потоа го продолжила своето образование во Амстердам, каде ги завршила постдипломските студии, а подоцна станала сопственик и директор на маркетинг агенција. Таа беше свршена за Аднан Цериќ, Јутјубер од Босна и Херцеговина, кој го замени Јутјуб со позиција директор во Агенцијата за статистика на БиХ за време на врската со Јасмина.

Нејзиниот избраник, Шамил Хумашкиќ, кој наводно издвоил милион босански марки за венчавката, поседува ИТ компанија во Германија. Тој е осум години помлад од неговата нова сопруга.

Мое списание / Index.hr