Објаснувањето е едноставно: Еве зошто никогаш не добивате паста за заби во хотелските соби

Иако асортиманот на козметички производи на хотелот се прошири во текот на изминатите неколку години, сепак има едно нешто што нема да го најдете во хотелска соба. Пастата за заби останува главната хотелска мистерија, а новинарот Даниел Енгбер од порталот Slate истражуваше зошто сè уште не може да се најде во основната хотелска понуда.

Тоа е, пишува, необична комбинација – гостите на хотелот не ја бараат доволно често, па сопствениците на хотели за да заштедат што повеќе не сакаат да трошат пари на тестенини. Во хотелските прописи, пастата се третира поинаку од сапунот и другите потреби, речиси како лек, па затоа би било нешто поскапо за купување.

Уште една „ситница“ е одговорна за отсуството на паста за заби од основната хотелска понуда. Некои хотелиери, истакнуваат дека не постојат скапи и луксузни брендови на паста за заби, па гостите немаат на што да им се восхитуваат во тој поглед.

„Во скапи хотелски соби нема паста за заби бидејќи не се доволно скапи, а исто така не е достапен во евтини хотелски соби бидејќи е прескапa“, пишува порталот Браво, кој се занимавал и со прашањето за тестенините во хотелите.

Покрај тоа, пастата за заби не е пресудна во категоризацијата на хотели или апартмани. Додека хотел со пет ѕвезди наложува постоење на „два сапуни, шампон, фен, комплет за шиење и капа за туширање“, пастата за заби е само предлог.

Фото:freepik