Ова се автомобилите чии сопственици се најзадоволни

Лошиот автомобил може да биде вистинска фрустрација...

На почетокот на годината, „JD Powers“ објави список на возила со најдобар квалитет, а сега пред нас е листа на автомобили кои луѓето најмногу ги сакаат.

Измерени се 10 категории за секое возило, вклучувајќи ги и системите за забава и безбедносна опрема.

Минатата година, на врвот на лситата се „Genesis“ кои се најдоа пред „Porschea“.

Меѓутоа, сега имаме нов победник.

„Porschea“ повторно успеа да ја завземе престолот и да се покаже како автомобил чии сопственици се најзадоволни.

Секако, секој производител ги прави автомобилите според вкусот на потрошувачите, но постојат и оние кои успеваат да ги направат сопствениците малку посреќни и задоволни од другите.

Погледнете ја комплетната листа (максималниот број на поени изнесува 1000).

Porsche - 891 поен
BMW - 868
Genesis - 868
Audi - 867
Volvo - 863
Land Rover - 860
Lincoln - 860
Mercedes-Benz - 858
Cadillac - 852
Ram - 851
Dodge - 848
Lexus - 848
Alfa Romeo - 846
Jaguar - 843
Mini - 835
Acura - 832
Volkswage - 829n
Ford - 828
Infinity - 828
GMC - 826
Chrysler - 823

Индустриски просек - 823

Honda - 817
Kia - 817
Chevrolet - 816
Toyota - 814
Hyindai - 813
Jeep - 813
Nissan - 812
Mazda - 810
Subaru - 807
Buick - 800
Mitsubishi - 773