Овој човек правел 200 склекови дневно и еве што му се случило

Овој тип правел по 200 склекови секој ден во текот на еден месец и сакал да види како тоа ќе влијае на неговиот изглед...

Многу се дебатира околу тоа дали вежбањето дома може да донесе некакви резултати и дали може да постигнете видливи резултати со само една вежба. Многумина веруваат дека теретаната е неопходна за правилен и брз развој на телото, бидејќи нашето тело брзо се навикнува на одредени вежби кои по некое време стануваат помалку напорни и со тоа имаат послаб ефект врз нашето тело. Ваквите вежби вклучуваат претежно вежби со „телесна тежина“, односно вежби изведени со сопствена тежина. Склековите се една од најпопуларните вежби со телесна тежина и огромен број луѓе ја прават оваа вежба секој ден.

Сепак, се поставува прашањето, дали склекови носат резултати?

Ова момче реши да го провери и секој ден правеше десет серии од по 20 склекови и се обидуваше да одмора што е можно помалку помеѓу сериите. Вели дека тренинзите на почетокот му биле лесни, но подоцна станале многу тешки бидејќи почнало да го мачи воспалението на мускулите. Меѓутоа, како што одминуваше времето, неговото тело се навикна на тоа и тој правеше 200 склекови со сè поголема леснотија.

После еден месец, тој можеше да види резултати и еве што се промени најмногу. Неговата дефиниција е значително зголемена, но и неговата мускулна маса е зголемена. Тој видно порасна и доби поубав физички изглед. Се чувствуваше одлично и имаше многу повеќе сила и енергија за обична работа, но и за други видови тренинзи.

Сепак, тој смета дека овој тип на тренинзи може да се исплати на почетокот, бидејќи по еден месец телото толку се навикнува на овој тип на тренинзи што подоцнежните резултати не се забележуваат. Затоа не е лошо да започнете со ваков тип на тренинг кој ќе го подготви вашето тело за подоцнежните понапорни тренинзи кои најдобро се прават во теретана.