Пари, многу пари: Дали знаете колку заработува Северина од еден настап?

Познато е дека големите Балкански музички имиња се добро платени на своите настапи. Тие полнат дискотеки, клубови, некои и стадиони. Меѓу нив секако е и Северина, која несомнено со години е на самиот врв кога станува збор за популарноста.

Според 24 сата, вообичаената цена на нејзиниот клупски концерт е 20 000 евра, но заработува три пати повеќе на настани. Некогаш пее и за 5.000 евра некаде во дијаспората, ако процени дека нејзиното запознавање и контакт со сопственикот на клубот ќе и донесат неколку нови и поскапи свирки. 

Според истиот сајт, заедничко за сите големи балкански музички имиња е дека тие немаат некаков „официјален“ ценовник, тие се огледуваат едни со други и формираат цени. Сепак, скоро и да нема такви кои некогаш собрале милиони за една година. И по соодветна цена можно е да ги вработите во скоро секоја пригода.