Погледнете како изгледа најдолгиот камион на светот (ВИДЕО)

Дали е камион или воз? Не можеме да одлучиме! Во Австралија, сè изгледа многу поекстремно, од пајаци убијци и други уникатни отровни животни, до огромни камиони со голем товар.

Австралија е дом на најдолгите камиони на Земјата, честопати се нарекуваат „патнички возови“ заради нивниот изглед и должина. Поради потребата да се носи доста голема количина на товар преку несоодветен терен, беа создадени овие патни гиганти кои имаат и до 110 тркала!

Погледнете го видеото: