Поголем од Титаник 7 пати: Најскапиот брод на светот

Крузерот „Симфонијата на морето“ е огромниот брод, кој е само 20 метри пократок од зградата „Емперија стејт“ во Њујорк, тежи 228.000 тони и е долг 362 метри. Со ширина од 66 метри, висина од 70 метри и 2.750 патнички кабини, може да се сместат околу 6.800 патници и 2.000 членови на екипажот.

Има дури 8 палуби, 20 ресторани и повеќе од 6 барови, а во една робот прави коктели. Има неколку трговски центри.

На гостите никогаш нема да и биде досадно со ски-лифтови, лизгалишта за мраз, минијатурни терени за голф, пешачење, симулатор за сурфање и куглана, неколку грандиозни базени...

Во вечерните часови, гостите  можат да уживаат во современиот театар и претстави  како што се оние што се одржуваат на Бродвеј.

Постои огромно  казино и парк со 12.000 растенија, како и огромно кино за вода.

Ентериерот е кралски и минималстички. Со Сваровски кристали на лустерите, до барони ренесансни и модени орнаменти на секаде. Собите се како кралски апартмани, прилично големи, со сите луксузни удобности. Постои и дво катен апартман од 1000 м2. Во кој може да уживасат само најбогатите.

Изградбата на прекрасниот брод чинеше околу една милијарда евра и беше направен на бродоградилиштето во Франција.

Крстари од Мајами, преку Шпанија па се до Италија и назад.