Поза која овозможува длабока пенетрација и оргазми кои траат подолго, ви треба само лубрикант

Сексологот Ен Самерс ја откри позата која според неа е најдобра за стимулирање на Г-точката. Оваа секс техника е наречена „повлечи и потегни“ и всушност е верзија на „доги стил“.

Позата започнува така што жената се спушта на колена и се наведнува, а мажот е зад неа. Важно е колената да бидат цврсто споени на подот/креветот, додека партнерот за време на сексуалниот чин цело време е потпрен наназад.

За стимулацијата на Г-точката да биде што подобра и оргазмот посилен, се препорачува побавна пенетрација.

- Оваа поза може да биде многу сензуална и забавна во спалната соба. Важно е да имате доволно количество лубрикант и да сте подготвени за страсна ноќ – вели Самерс.