Познат рецепт на проф. Мермерски кој лечи 100 болести

Овој уникатен рецепт е предложен од познатиот проф. Мермерски, а тој успешно го спроведува против најтешките болести. Според луѓето кои го користеле, навистина неговото дејство врз целиот организам било неверојатно. Пијалокот по рецепт на проф. Мермерски ги чисти крвните садови, го лечи срцето, го подобрува имунитетот, ги чисти бубрезите, системот за лачење, ја подобрува работата на мозокот и меморијата, а се претпоставува и дека помага кај сите видови рак. Се користи и за зајакнување на имунолошкиот систем и ревитализација на организмот по операцијата. 

 Потребни производи за рецептот на проф. Мермерски: 

 15 лимони 

 12 глави лук 

 1 кг мед

 400 гр пченица 

 400 гр ореви

 Начин на приготвување на рецептот на проф. Мермерски 

400 грама пченица се става во стаклена тегла и се истура вода. По 10-12 часа пченицата се цеди во чиста газа, а никулците се мијат убаво. По 24 часа никулците на пченицата треба да се со должина од 1-2 мм. Пченичните никулци прво се мелат во машина за кафе заедно со оревот и лукот. Потоа се мелат лимоните заедно со кората и потоа сето заедно се меша во чист сад. Постепено се додава мед и треба да се мешаат додека не се добие хомогена маса. Пијалокот се складира во стаклена тегла и се става во фрижидер. По три дена лекот е подготвен за пиење. 

 Дозирање на пијалокот на проф. Мермерски 

Овој пијалок се зема 30 минути пред појадок, ручек, вечера и пред спиење. Во случаите на рак се зема на секои два часа. Пијалокот по рецептот на Мермерски влијае многу добро на здравјето, го подмладува телото и ги содржи сите неопходни витамини, минерални соли, биоактивни супстанции, јаглехидрати, протеини и растителни масти, ја подобрува и работата на сите внатрешни органи и жлезди.