Претставен хибриден модел на LEND ROVER (ВИДЕО)

Land Rover одлучи да електрифицира два модела - Evoque и Discovery Sport , па покрај опциите за бензин и дизел додаде хибрид.

И двата модели ќе бидат напојувани со трицилиндричен турбо-бензински мотор, кој може да произведува 200 КС, со електричен мотор од задната оска кој испорачува околу 110 КС, заедно со производство на 310 КС, со максимален вртежен момент од 540 Nm.

Преносот на Evoque се напојува со осумстепен автоматски менувач и троши 1,41 литри на 100 километри, со просечна емисија на СО2 од 32 g / km.

Discovery Sport е малку потежок и ќе троши во просек 1,61 литри на 100 километри, со емисија на СО2 од 36г / км, а оние со батерии што не се согоруваат од моторот, можат да патуваат околу 66 километри, а обичниот Дискавери околу 61 км.

Најголемата брзина што може да ја достигне е 135 км на час.