Простено му е: Нарача седум исти Porsches, вклучувајќи и еден златен

Кога станува збор за Порше 959, сè е простено. Дури и златната боја што е доминантна на овој необичен примерок.

Индивидуализацијата оди дотаму што цевките за издувни гасови се исто така позлатени, додека автомобилот во енетериерот е  Ролс-Ројс или Бентли.

Зборуваме за 1989 година кога на очигледно многу богат шеик му пристигна пратка. Нарачал седум примероци од легендарниот 959, секој со акцент на една боја.

Овај златниот (24 каратна позлата) е само еден дел од она што мораше да го подготви Порше,а имаше и еден црвен автомобил.