Сите ѕвезди на вашата рака: Ремек- делото на Jaeger-LeCoultre

Брендот Jaeger-LeCoultre го искористи своето сто и педесетгодишно искуство во креирање часовници за да создаде оригинална компликација на Master Grande Tradition Grande во 2010 година ...

Во текот на последните 10 години, ремек-дело претрпе многу трансформации, вклучително и традицијата Master Grande Tourbillon Celeste која пристигна минатата година. Швајцарскиот производител на часовници за 2020 година ја претстави најновата итерација на часовникот, кој се карактеризира со нов изглед, заедно со комбинација од најтешко технички комплицирани хоролошки компликации - минусен повторувач и небесен свод. Со додавање орбитален летачки турбилон во смесата дополнително се зголемува механичката сложеност на часовникот.

Почнувајќи со калибарот 945, кој е легендарен механизам, овој модел доби многу компликации во многу елегантен пакет.

Доаѓајќи до небесниот свод на часовникот, талентираните часовничари на часовници во „Jaeger-LeCoultre“ измислија сложен механизам за да ја прикажат зачудувачката небесна шема на северната хемисфера иноќното небо. Страничниот ден се заснова на ротацијата на Земјата измерена во однос на „фиксните“ sвезди, и трае точно 23 часа, 56 минути и 4,1 секунда.

Новиот изглед на најновата верзија на компликацијата Master Grande Tradition Grande има нов дизајн за бирање кој добива скратена мапа со ѕвезди и повеќеслојна конфигурација што ја подобрува убавината на небесната тема.

Две верзии на новиот часовник ќе бидат произведени во ограничен број од само осум парчиња: верзија на розово злато со црно бирање и верзија на бело злато со сино бирање и 44 дијаманти - вкупно 3,76 карати - поставени на основата.