Страшно: Поради силен нокаут, борец на УФЦ доживеа страшен напад во рингот

Брајс Мичел им потврди на сите фанови дека е добро, откако доживеа напад предизвикан од брутален нокаут на противникот Џош Емет...

Мичел, само две недели претходно, имаше исклучително ветувачки почеток на натпреварот, но заврши на подот по катастрофалната десница за време на првата рунда од  борбата на UFC 296 во Лас Вегас.

Овој удар од ударот на противникот, брајс не само што веднаш ја заврши борбата, туку доби и итна медицинска помош поради напоадот како последица од силниот удар. Тој на крајот успеа да стане, но видно потресен и прилично несигурен.

Обожавателите брзо ја нарекоа целата работа „страшна“ и најлуд нокаут на сите времиња. За среќа, Мичел оттогаш ѝ даде на јавноста нов увид за неговото здравје, фрлајќи позитивно светло на целиот немил настан.

Како што изјави борецот: „Не можам да ви се заблагодарам на сите доволно. Сите кои ме поддржуваат се едноставно неверојатни. Добар сум! Па јас сум среќен!". Фановите веднаш почнаа да возвраќаат, посакувајќи му на дваесет и деветгодишниот Мичел брзо закрепнување и добро здравје.

Видеото погледнете го продолжение: