Супер Лада од иднината: Рускиот шармер

Рускиот дизајнер, Вјачеслав Александар, направил компјутерски фотографии од футуристичка Лада за која смета дека би била вистински хит ...

Легендарните модели на Лада како „Лада Нива“ сè уште се користат и иако не можат да се споредат со дизајнерската и технолошката страна на современите автомобили, автомобилите „Лада“ отсекогаш се сметале за трајни, силни возила што можат да ги задоволат потребите.

Сепак, во последниве години, Лада не претстави ништо што ќе ги донесе своите автомобили во новиот век и новото време на иднината, каде што автомобилите стануваат попаметни и каде  моќта на најмоќните компјутери игра голема улога.

Затоа Вјачеслав реши да го направи првиот чекор и да ја дизајнира Лада од иднината.

Овој автомобил има стабилно тело со нагласени спортски линии, модерни LED светла, светла боја и метални сребрени акценти што се обликуваат според возилото. Аеродинамичкиот дизајн го прави овој автомобил моќен и модерен, а Вјачеслав тврди дека би го спарил со моќен мотор со голема брзина.

Бидејќи ова е само концепт, сè уште не знаеме како би изгледал овој автомобил внатре или каков би бил неговиот перформанс, но младиот дизајнер тврди дека ова е првиот чекор и дека во иднина ќе излезе со повеќе детали поврзани со ова возило.