Тиркизниот убавец: Уникатен дизајн кој плени со неговата автентичност

Софистицираните часовници можат да траат вечно, но најновата креација на Хаблот дефинитивно е наменета за летната сезона

Луксузната швајцарска марка воведе ограничено издание, достапно исклучиво во нивната онлајн продавница - тоа е тиркизна верзија на серијата Unico 42 mm, која исто така вклучува Unico Yellow Magic, Unico Titanium Rainbow и Unico Titanium. Соодветно именуван како Big Bang Unico Summer, овој часовник инспириран од лагуната ќе се произведува во ограничено издание од само 200 единици и има футрола и подлога создадени од сатенски готов и полиран анодизиран алуминиум. Покрај тоа, механизмот Hublot HUB1280 може да се види преку задниот дел на куќиштето.

Кога станува збор за перформансите, ова задебелено парче нуди резерва на енергија од 72 часа и е водоотпорно до длабочина од 100 метри. Неговата енергетска резерва е обезбедена од механизмот Unico 2, кој е дизајниран да опреми помали хронографи. Според брендот, вградениот механизам го задржува уникатниот дизајн на претходните верзии, со двоен систем на спојување, заедно со нов, рамен систем за автоматско намотување.

Часовникот доби ремче што е фиксирано со помош на Велкро, во иста тиркизна боја. Со цена што е 2.100 долари поголема од цената на најновиот модел, Унико Титаниум, новитетот доби 43 скапоцени камења во рамките на неговиот механизам, кристали од сафир и многу повеќе. Може да се купи за 20.900 долари.