Топ 5 џипови кои преминуваат секакви препреки: Неуништливи

Што мислите, кој е совршен џип? Ни се чини дека нема точна дефиниција за ова. Поентата на џиповите е да бидат возилота што ќе ве однесатпреку најголемите и најтешките пречки на кои би се заглавиле со обичните автомобили.

Решивме да го решиме прашањето - кој џип е најдобар и верувајте ни дека не беше лесна работа. Се обидовме да ги земеме предвид цената, квалитетот и функционалноста на овие возила, така што успеавме да направиме список на најдобрите 5 џипови што дефинитивно треба да ги извозите.

Еве кои се тие:

1. Лада Нива

На прво место мораше да се најде Лада Нива. Нема луксузни атрибути и може да не изгледа како примамлив како другите, но овој џип навистина може да се искачи на „мрсна бандера“. Сметаме дека совршениот џип мора да биде подготвен за каква било пречка, а Лада Нива не трепери пред предизвиците. Сè друго се додатоци без кои се може.

2. Jeep Wrangler

Ова е веројатно вистинскиот синоним на џип и кога некој ќе го спомне ова име, овој убавецму доаѓа на ум. Помалку луксузен, но неверојатно подготвен за патување по природа. Ова е стандардно возило на патувања во Сахара и експедиции во џунгла затоа штое подготвен да ја премине секоја пречка. Овој џип е далеку поприфатлив од другите џипови и може да биде ваш за околу 23,000 американски долари.

3. Land Rover Range Rover

Претставникот на Велика Британија секогаш е на врвот на списокот кога станува збор за џипови. Многу сигурен и нуди одлични перформанси. Одличн е на автопатот и исто толку добар и на песочни и калливи патишта. Повеќеслојните опции ви нудат можност да го поставите за да одговараат на вашите потреби и со ова возило секој ќе се чувствува како авантурист. Се разбира, цената е исто така висока и е 85.000 долари.

4. Toyota Land Cruiser

Одличен џип кој има феноменален агрегат кој никогаш нема да ве изневери. Можеби е помалку луксузен од Мерцедес, но неговата цена е помала и чини80.000 американски долари. Land Cruiser е неверојатно сеопфатно возило кое ќе ве однесе надвор од лабавиот чакал и длабоката кал, па дури и поплавата нема да го спречи.

5. Mercedes-Benz G500

G500 е веројатно еден од најубавите џипови и неговата висока цена од 115.000 американски долари го прави прв на врвот. Ова возило е многу луксузно и ќе ви даде сè што сакате. Возењето во ова возило е удобно и врвно. G500 е џип со кој можете лесно да возите низ градот, но ако одлучите да тргнете во авантура по неасфалтирани патишта, верувајте ни, овој џип ќе може да доминира без проблем.