Вака изгледа најмалата куќа во Лондон: Има само 13 квадрати (ВИДЕО)

Поранешна такси канцеларија од само 13 метри квадратни стана најмала куќа во Лондон. Ова е дело на архитектите Нина Толструп и Џек Мама. 

Минијатурните станови од само неколку метри квадратни се популарни во многу светски метрополи каде што трошоците за живот се високи, а побарувачката за станови е голема.  

Поради големите прозорци низ кои влегува многу дневна светлина и  неутралните бои на мебелот, ова е пристојно место за живеење. И во други делови на светот имаше слични примери со минијатурни станови каде го имаше најосновното што е потребно за живеење на еден човек. 


Фото и Видео: Youtube