Величенствените 5: Машки парфеми кои траат најдолго

Мирисот кој го носи човекот ја открива неговата личност, карактер и стил исто како и неговата облека. Затоа е важно да внимавате при изборот на парфем што ќе стане ваш заштитен знак. Барајќи совршен парфем, ние секогаш ќе ги бараме нашите омилени ноти за мириси. Без разлика дали сакате свежи, моќни и со дрвени ноти, па дури и ако не знаете како да ги препознаете нотите, секогаш ќе бидете привлечени од слични парфеми. Треба да се земе предвид дека премногу наметлив не е добар, а мирисот треба да стане суптилен дел од вашето целокупно присуство.

Мирисите што ќе траат

Една од најважните работи при изборот на парфем е трае долго време на кожата, односно да не испарува после два до три часа. Без оглед кој мирис сакате, важно е тој да опстојува во текот на денот. Во потрагата по долготраен и траен парфем многумина прибегнуваат кон тешки мириси, но треба да се напомене дека миризливите ноти кои се наоѓаат во самиот парфем ретко влијаат на неговата долговечност.

Подолу, ги истакнавме најдобрите машки парфеми во кои шишињата имаат неверојатна издржливост и чии мириси ќе траат на вашата кожа цел ден

Floris London Vert Fougère Eau de Parfum

Jo Malone London Oud & Bergamot Cologne Intense

Tonka 25 Eau de Parfum

Maison Francis Kurkdjian Amyris Homme Eau de Toilette

Tom Ford Beauty Oud Wood Eau De Parfum