Во Бугарија победа без пораз, во Европа 12 - ти: Кошаркарите до 16 години покажаа како се игра баскет во Македонија

Покрај сите проблеми пред заминувањето, Кошаркарската репрезентација на Македонија со децата до 16 години замина во Италија на Европското првенство. Ова е историски успех за овие млади и талентирани момчиња, кои беа препуштини во сигурните раце на селекторот Дервишевиќ и неговиот помошник 23 - годишниот Влатко Неделковски.

Целиот текст прочитајте го на следниот линк.