Затоа што еден оргазам не е доволен

Доколку мислевте дека е можно вашата партнерка да доживеете само еден вид оргазам, подгответе се за пријатно изненадување...

Нема ниту еден, ниту два, ниту три, туку дури 8 различни! Веројатно безброј пати ви се случило после секс, некоја девојка да ви каже дека оргазмот кој штотуку го доживеала се разликува од последниот пат. Сепак, ништо не ви беше јасно, бидејќи за вас оргазам е оргазам и што може да биде различно од него.

Ако ја прашате детално да опише што доживеала, веројатно не би знаела од каде да почне. Можеби би ти кажала дека едниот е некако поплиток, другиот подлабок, дека за време на првиот се чувствувала како да лебди, додека вториот ја тресел секоја коска во телото... Верувај ѝ дека не го измислува ова, бидејќи жените навистина може да доживеат 8 различни видови оргазми (барем научниците досега ја достигнале таа бројка). И искуството од нив зависи првенствено од вашиот напор.

1. Оргазам преку стимулација на клиторисот

- Најчестиот вид на оргазам. Речиси 99% од девојките можат да доживеат ваков вид на оргазам за време на сексот. Некои можат да доживеат само ваков тип на оргазам, а некои претпочитаат само ваков вид на оргазам. Клиторисот има околу 8.000 нервни завршетоци, кои се многу чувствителни, а благиот допир, без разлика дали е со прстите или со јазикот на партнерот, доведува до оргазам.

2. Стандарден вагинален оргазам

- Едноставна пенетрација или комбинација со стимулација на Г-точката, доведуваат до ваков вид на оргазам. Започнува во вагината, во долниот дел на карлицата и од таму се шири нанадвор. Во истото активно учествуваат матката и карлицата на жената. За ваков вид на оргазам ќе ви требаат во просек околу 20 минути, па доколку сакате брзо да имате секс, подобро е да изберете клиторичен оргазам.

3. Г-точка оргазам

- За многумина мит, а за многумина вистинска работа. Оние кои веруваат дека постои, тврдат дека женската точка Г се наоѓа на врвот на вагиналниот ѕид, помеѓу вагиналниот отвор и матката. Сексот одзади води до допири во оваа поза и големи се шансите жената која доживее оргазам во оваа поза само да ја доживее точката Г.

4. Оргазам А точка

- Скептиците кои не веруваат дека постои точката G ќе се сомневаат во постоењето на точката А. Според многумина, таа се наоѓа спроти точката G и е далеку почувствителна од неа. За да доживее жената ваков оргазам, потребно е целосно да ви се предаде и да ви верува, бидејќи во спротивно нејзиното тело ќе одолее. Некои веруваат дека овој вид на оргазам може да се постигне со помош на тантрички секс, па затоа обидете се.

5. Мешан оргазам - клиторичен и вагинален

- Омилена комбинација ако ги прашате жените. Ќе ви бидат повеќе од благодарни доколку им го пружите ова задоволство. Комбинацијата од овие два испреплетени оргазма може да трае и до неверојатни 15 минути. Кога ќе ги прашате да опишат што им се случило, кога конечно ќе здивнат, жените ќе ви кажат дека доживеале двоен оргазам кој ги воздигнал!

6. Многу длабок оргазам

- Овој вид на оргазам се постигнува со длабока пенетрација. За да биде изводливо, жената мора да биде многу опуштена. Бидејќи ова чувствително место се наоѓа во близина на вагината, треба да најдете соодветна поза која ќе ве задоволи и двајцата. Позицијата во која таа седи над вас е најдобра, бидејќи на тој начин таа самата ја одредува границата до која сака да одите.

7. Оргазам доживеан преку вежбање

- Иако се поголем број луѓе (најчесто мажи) го доживуваат овој вид на оргазам преку интензивно вежбање на одредени уреди, сите оние кои не го доживеале тврдат дека тоа е всушност мит. Ова се постигнува со контракција на стомачните мускули, кои дополнително испраќаат сигнали до мозокот и предизвикуваат оргазам

8. Ментален оргазам

- Измешајте фантазија и карлични вежби. На жените не им е особено потребен партнер за ваков вид на оргазам, но би било многу интересно да ја гледаат својата сакана додека доживува ментален оргазам. „Валканите“ мисли, дури и да ви се пренесат орално, многу лесно би можеле да ве доведат до оргазам.

 

Фото:freepik