Зошто мажот ја напушта жената: Нѐ третирате како кучиња, па очекувате верност!

Неименуван маж испрати порака до сите жени, поддржувајќи ги мажите. Во неа многумина ќе се пронајдат- и мажи и жени.

Иако мислењата се поделени, пораката ви ја презентираме во целост:

Жени, грешите ако навистина верувате дека мажите, кога ве напуштаат, ги бркаат оние жени кои мирисаат на ново, се поубави и посексипилни од вас!

Ова навистина не е точно! Маж сум и ќе ви кажам во име на повеќето мажи дека сексуалноста и убавината немаат никаква врска.

Вистинската причина зошто мажот ја напушта својата жена е занемарување! Мислам дека е запоставување, и сите го знаат тоа. Ниту еден нормален маж нема да се осуди на доживотен затвор покрај жена која го запоставува.

Зошто треба да си дозволи да биде непочитуван, мислејќи дека ќе го проголта сето тоа? Дека тој ќе издржи, дека ќе преживее и нема да биде навреден? Ама ете, само затоа што е маж!

Не, драги жени, вие вашите мажи ги правите домашни кучиња! Ако продолжите да ги третирате на тој начин, тие ќе се оддалечат од вас! Плашете се од оние кои само молчат и страдаат ...

Мажот е лав, ѕвер, тој никогаш не може да биде куче!

Друга причина зошто мажите ги напуштаат своите жени е инвазијата на нивниот личен простор! И тоа е многу важно!

Жените мислат дека ако мажот е во брак, љуби, води љубов, јаде, спие, дека не мора да го има личниот простор, слободното време и дека треба секој негов чекор внимателно да се следи.

Ако мислите така, морам да ви кажам дека вашиот човек ќе избега и на крајот на светот, во тотална недојдија само да ја ослободи својата душа! За да почне вистиски да дише!

Дури и ако имате деца со него, ако сте во брак десет години или повеќе, ова не е причина да го врзувате за вас, бидејќи тоа може да значи само една работа: КРАЈ!

Секој човек мора да има свое катче, својот мир, свое време за молчење и релаксација ...

Ја разбирам вашата потреба да биде приврзани кон мажот со тело и душа, ама толкава близина расипува сè!

Третата причина зошто мажот ја напушта својата жена е недостаток на благодарност! Тој најчесто ве облекува, ве храни, ви купува цвеќиња и се што ви треба, а го земате здраво за готово?!?!

Драга жено, зар е тешко да кажеш благодарам???

Ве молам драги дами, и ние сме човечки суштества - третирајте не‘ со почит.

Кажете ни „благодарам“ и ќе направиме се за вас!

Четвртата причина што мажот ја напушта својата жена е затоа што таа сама се запуштила. Самата ја запоставила. Да се ​​биде во брак десет години не ви дава право да престанете да се депилирате! Грижете се за вашето тело, користете парфеми и облечете се така што вашиот маж ќе ве сврти кога одите покрај него.

Ако вашиот сопруг гледа во други жени, никогаш не го земајте тоа толку  лесно. На вашата невнимателна изрека, „Нека ги гледа ..“, тој ќе погледне повнимателно кон друга жена ...

Петтата причина е аверзија. Таа е најстрашната од сите причини. Тој момент доаѓа кога ќе сфати дека не ве сака. Во тој случај, само пушти го. Секој има право да направи грешка, колку тоа да звучи горчливо, секој може да биде погрешен избор на другиот.

Ако вашиот маж не ве сака и само од навика е со вас, излезете од таа приказна веднаш, не пишана за вас.

Шестата причина што мажот ја напушта жената е поради расположение. Таа е секогаш лута, незадоволна, тажна ... Тогаш мажот не брза да се врати дома. Со текот на времето, тој заминува од дома и ја напушта неговата жена.

Жената треба да биде празник, радост, енергија, машка сила ...

Жената треба да биде таа личност на која ќе и излезеш во пресрет, желенсо неа да ја споделиштвојатасреќа, успех, задоволство… А, ако жената на мажот му ги земе радоста, виталноста, среќата, ќе ја остави засекогаш.

Веројатно е дека жените ќе го коментираат овој текст, тврдејќи дека напишав глупости. Тие ќе речат дека мажот ќе „трчка“ по убаво здолниште, убави нозе, заводлива жена ...

Јас сум маж и знам дека ниту еден сопруг или стабилен човек нема да дозволи кратко здолниште да го оддели од жената што ја сака и е среќна со него. И ова е потполноточно.

Мажите ќе ме поддржат!