13 Фотографии на кои ќе доживеете ПАРЕИДОЛИЈА

ПАРЕИДОЛИЈА е психолошки феномен кога значаен стимул се препознава со перцепцијата на случаен стимул. Едноставно кажано - забележувајќи различни слики во случаени предмети. Значи, ова е кога гледате различни форми во облаци или во секојдневни работи што ги забележувате, на пример, човечко лице.

Порталот „Bored Panda“ собра различни примери на пареидолија кои ги објавија луѓето на социјалните мрежи. Дали забележувате и што гледале другите во овие секојдневни работи, настапи и луѓе?

View this post on Instagram

A post shared by Bernie DeChant (@thirddegreebernie) on