Ако ја нарачате оваа кутија, ќе добиете 1.000 $ за да НЕ ја отворите! (ВИДЕО)

Игра на нерви.

Постојат многу начини да заработите пари на Интернет и некои од нив се доста креативни.

Една компанија им нуди на своите клиенти мистериозни кутии. Ако ја купите нивната кутија, имате можност да ја отворите и веднаш да откриете што добивте, или да не ја отворите 100 дена и да ја вратите, а тие ќе ви дадат 1.000 долари. Секој ден “неотварањето“ на кутијата ја зголемува нејзината цена за 10 долари. Значи, ако не ја отворите 10 дена и ја вратите, ќе добиете 100 долари.

Цената на самата кутија е 100 долари, а целата акција започнува на 25 февруари. Недостаток е што ако во секој случај ја отворите кутијата, можете да добиете гума за џвакање или ефтини панталони во неа, но исто така можете да добиете луксузна чанта на Луј Витон. Шансата за луксузен производ е, се разбира, значително помалку. Да речеме дека шансата да се добие часовник Rolex е 0, 1 процент.

Ако љубопитноста победи, имате шанса да освоите нешто многу повеќе од 1.000 долари, но ако издржите, имате безбедни пари во вашиот џеб (барем тоа е она што го ветуваат).

Во секој случај, овие видови нарачки треба да се избегнуваат (знаете што значи "мачка во вреќа"). Авторот на оваа снимка, инаку познат Јутубер, доби дрон во една кутија, која вреди околу 800 долари. Во втората беше една картичка со лик од Покемон.