Ако се откажете од Фејсбук ќе ви се случат четири работи

Фејсбук може да има завист ефект. Секој ден поминувате многу време користејќи го, а недостатокот ќе се чувствува остро.

Откажувањето од социјалната мрежа, сепак, носи и позитиви. Тоа е она што ќе влијае врз твојот живот.

1. Ќе се доближите до вашите пријатели

Дури може да започнете да им се допаѓате повеќе, бидејќи нема да го гледате целиот тек од мислења, вклучувајќи ги и оние кои драстично се разликуваат од вашите.

2. Стресот и напнатоста ќе се намалат.

Повеќето корисници на Facebook го претставуваат и премногу го идеализираат сопствениот живот или го нагласуваат само на негативното. И во двата случаи тоа се прави за да привлекува внимание и не ја одразува реалноста, но сепак тоа е доволно за стрес за останатите.

3. Ќе имате повеќе слободно време.

Ќе уживате во повеќе различни забави, ќе читате повеќе ќе пробате нови работи, ќе се унапредите во некоја сфера.

4. Твојот ум ќе се одмори.

Facebook ни затрупва со огромна количина на информации, голем дел од која е непотребна и би можела да го забави. Кога се ослободите од неа, ќе можете да мислите за многу поважни работи.