Дали носењето маска гo намалува нивотo на кислород во крвта?

Многумина веруваат дека заштитните маски го намалуваат протокот на воздух во нашето тело, но дали е тоа вистина ...

Уште еден мит поврзан со хируршката маска е ставен на тест. Многумина веруваат дека маската за лице го ограничува внесот на кислород во телото, што доведува до помалку кислород во крвта. Еден млад доктор сакал да го провери тоа, па на лицето не ставил една, туку 6 маски за да докаже дека се работи за целосна глупост.

Тој се поврза со машина за мерење на кислород и јасно покажа дека маските не претставуваат никаква опасност и не ве спречуваат да внесувате нормални количини кислород во телото.

Погледнете видео го што го докажува тоа:Видео: Инстаграм

Можеби ќе ве интересира:

Руски метод за прочистување на бубрези и црн дроб: Докажано отстранува токсини за само 24 часа