Една компанија ги награди вработените со 10 милиони долари бонус

Секој вработен добил околу 50.000 долари покрај годишниот бонус ...

И додека многумина од нас се подготвуваат да добијат некои просечни подароци на забава од компанијата, вработените во една компанија за недвижнини добија вистински дарежливи подароци - поточно, 50 000 долари во готово.

Основач и претседател John Properties на Балтимор награди 198 вработени со 10 милиони американски долари бонуси, за време на годишната забавна. Тој  дефинитивно беше прогласен за најдобар шеф на годината и сакаше да го прослави најзначајниот момент на неговата компанија: развој на дваесет милиони квадратни метри канцелариски, трговски и магацински простор во осум држави.

„За да го прославиме постигнувањето на нашата цел, сакавме да ги наградуваме нашите вработени на убав начин што ќе има влијание врз нивните животи. Благодарен сум на секој мој вработен за нивната напорна работа и посветеност и не можам да најдам подобар начин да им го покажам тоа “, рече Џон.

Во видео објавата споделена на Вимео, осумдесет и едногодишниот бизнисмен се заблагодари на својот персонал пред да им нареди да ги отворат своите црвени коверти, во кои имало детали за нивниот подарок од пет слики. Просечната исплата беше околу 50.000 американски долари, и тие варираа заради стажот во компанијата, а со тоа дојде и покрај годишниот бонус и другите поволности. Само петмина вработени знаеја за бонусот пред големата објава.

Видливо пресреќните вработени останаа во шок, солзи радост и испади на нежност. „Нешто волшебно се случи вечерва. Нешто што ќе ми го промени животот “, рече Даниел Валенсија, кој работи во компанијата веќе деветнаесет години.