,

(ФОТО) Најдобрите гејмерски глувчиња за 2019 година

Сите оние кои обожаваат да играат натпреварувачки игри и кои сакаат да бидат најдобри од сите, мора да си набават некој од овие глувчиња..

Кога ќе ја изгубите играта или кога некој ќе ве убие, сигурни сме дека првиот изговор ви е „леле, ќе го фрлам овој никаков глушец“. Иако, талентот и вештината на играње не е толку зависна од скапоцената опрема, мора да признаеме дека многу полесно се игра со квалитетна и професионална опрема која ви овозможува да ги покажете вашите гејмерски вештини до својот максимум.

Тастатурата најчесто се смета за најважниот дел од секоја компјутерска конфигурација при играњето игри, сепак глувчето е мечот со кој управувате и тој мора да биде прилагоден по ваша мерка. Затоа се одлучивме да ви ги претставиме најдобрите глувчиња, ки сметаме дека се најдобри за оваа година и кои можат да ви ги овозможат најдобрите гејминг резултати.

1. Logitech MX518

CPI: 16,000  

Sensor: Optical

Interface: USB  

Dugmad: 8  

Ergonomy: Десна рака

Weight: 101 g

2. Logitech G203 Prodigy

CPI: 8,000  

Sensor: Optical  

Interface: USB  

Dugmad: 6  

Ergonomy: Десна рака  

Weight: 85 g

3. Razer Deathadder Elite

CPI: 16,000

Sensor: Optical

Interface: USB

Dugmad: 6

Ergonomy: Десна рака

Weight: 105 g

4. Logitech G502 Lightspeed Wireless

CPI: 16,000

Sensor: Optical

Interface: USB / 2.4GHz wireless  

Dugmad: 11

Ergonomy: Десна рака

Weight: 114 g

5. Corsair Ironclaw RGB

CPI: 18,000  

Sensor: Optical  

Интерфаце: USB  

Dugmad: 7 

Ergonomy: Десна рака

Weiht: 105 g