Херојски подвиг: Андрија Милошевиќ скршен од болка откри како ѝ го спасил животот на мајка си

Мајката на Андрија Милошевиќ, Вера Милошевиќ, почина во февруари 2019 година, и оттогаш, актерот, кога беше многу погоден од оваа емотивна загуба, ретко зборуваше за својата мајка. Меѓутоа, за време на гостувањето во една емисија, Андрија Милошевиќ откри дека, како херој, се борел да го продолжи животот на својата мајка, барем на некое време.

Андрија Милошевиќ ретко зборува за болеста и смртта на мајка му Вера, кои беа најтешките удари во неговиот живот, меѓутоа, за време на гостувањето во емисијата „Ново доба“, откри дека се борел за животот на својата мајка како херој.

- Мајка ми е болна долго време. Имаше еден трагичен живот. Таа е хероина на мојот живот. Почнав да работам независна продукција, која подоцна ќе се покаже како мој неприкосновен пат во мојата кариера, поточно, почнав да правам претстава за да и овозможам да има операција во Белград. Требаше да и се трансплантира бубрег - рече тој.

Мајката на Андрија Милошевиќ, покрај тогашниот посветен син, имаше друга хероина, нејзината мајка Софија.

- И успеавме во тоа. Ние и го продолживме животот. Баба ми Софија, која е сѐ уште жива, и подари бубрег - емотивно рече актерот.
За Андрија, сепак, најголемиот херој во оваа приказна беше таа, мајката Вера, која избра да живее само за да види насмевки на лицата на своите деца.-
 Таа издржа толку многу на крајот што живееше само за нас. Ништо друго не ја направи среќна. Таа неверојатно ја следеше мојата кариера. Таа доживеа сѐ што правам со невидена емпатија, мои таги и радости. Иако не зборувавме за тоа. Немав навика да разговарам со неа за тоа, и сега ми е жал. Таа ме знаеше многу добро, иако не ме ни гледаше често во последните 30 години.