ИНТЕРНИСТ советува: Овие 5 работи ви се потребни да ги имате во време на коронавирусот

Можете лесно да „забегате“ во лудилото од коронавирусот, но не е неопходно поради страв од потенцијалната зараза, да ги пустошите продавниците.

Како што се зголемува бројот на заразени лица, така се зголемува и потребата за превенција. Сепак, постојат само неколку работи што можете да ги направите за да помогнете при прва помош од вирусот kovid 19. Нив ги издвои познатиот интернистот Кит Рок, од Презберијарската болница во Њујорк, за Men’s Health.

Се разбира, пред сè, важно е да се придржувате до упатствата што ќе ве спречат да се заразите, како што е честото и темелно миење на рацете. Меѓутоа, ако сепак завршите заразени во куќен карантин, има неколку работи што треба да ги подготвите.

Замрзнато овошје и зеленчук

Традиционално, луѓето собираат конзервирана храна на нивните полици. Наместо тоа, лекарот ве советува да купите замрзнато овошје и зеленчук - најголемата предност е што ги содржи истите хранливи вредности како кога е свеж.

Храна што ве прави среќна

Бидете снабдени со најразлична храна - онаа што ве прави среќни, без разлика дали се закуски или нешто што ви причинува радост. Ова е во случај да мора да лежите во дома две недели.

Лекови за треска и затнат нос

Иако симптомите се разликуваат, она што генерално се забележува е сува кашлица, треска, главоболка, болки во мускулите ... Затоа, лекарот советува да имате лек за да ја намалите температурата како парацетамол и нешто што ќе помогне за исцедок од носот.

Редовна терапија

Ако постои терапија што нормално ја земате - и чии рецепти одат еднаш месечно, ова е нешто што треба да го направите што е можно поскоро.

Омилен „лек“

За многумина, супата е омилен „лек“ за закрепнување, а многу често единствената храна што ве радува кога имате настинка. Д-р Кит советува да ги најдете овие намирници затоа што во случај на вирус ќе користите стандардни методи кои ве прават да се чувствувате подобро кога имате настинка.