Каква врска има четката за заби со вашата ерекција?

Она што се случува во усната шуплина има врска со вашите перформанси во кревет!

Совети за редовно четкање на забите добија нова димензија - од гледна точка на возрасните мажи!

Конкретно, во едно опсежно истражување се вели дека сè што се случува во устата може да има големо влијание врз она што се случува со вашата „гордост“. Откриено е дека мажите со пародонтално заболување или заболување на непцата и создавање на плак, главниот виновник за кариесот, имаат двојно поголем ризик од еректилна дисфункција од другите.

Експертите предупредуваат дека лошата стоматолошка хигиена е исто така поврзана со зголемен број на воспаленија во организмот, а со тоа и ризик од кардиоваскуларни заболувања. И бидејќи хроничното воспаление може да ги оштети чувствителните клетки во крвните садови, кои, пак, се клучни за добра ерекција, знаете што е следно ...

Па, размислете да прескокнете четка за заби после секој оброк?