КУЌА НА ЗАБОРАВ: Вака пред 50 години ги замислувале домовите во иднина

Ова е модел куќа од 1970 година и таа претставува видување како тогаш гледале и замислувале дека ќе изгледаат куќите во иднина. 

Сепак, овој дом не беше прифатен никогаш и не дојде до масовна градба. 

Куќата е налик на монголска куќа од градот Ксенадуа.