Не е истата, оваа е уште поскапа: Тоалетната шолја за Гинис

Екстравагантните тоалети веќе не се нешто необично и неочекувано, туку станаа дел од нашето секојдневие…

Сепак, овој тренд ја носи позлатената тоалетна шолја на едно ново ново ниво, со над 40.815 дијаманти на нејзиниот периметар. Неодамна е откриен еден вид златен престол на Саемот во Шангај, а неговата цена се очекува да биде 1,3 милиони долари.

Ексклузивниот тоалет е направен од марката Coronet, еден од брендовите накит Арон Шум. Благодарение на своите неверојатни спецификации, тоалетната шолја ќе го заземе своето место во Гинисовата книга на светски рекорди, за најмногу дијаманти што се искористени за ваков предмет. Сепак, мора да нагласиме дека шолјата не е официјално достапена за купување, но најверојатно ќе се најде во музеј каде што повеќе луѓе „можат да уживаат во тоа“.

Ова не е прв пат веста за „Златната тоалетна шолја“ да го освои целиот свет. Претходно оваа година, убав златен тоалет наречен Америка беше украден од Бланем палас, родниот град на Винстон Черчил. Слично на тоа, во 2001 година, еден бизнисмен од Хонг Конг, наводно, потрошил милиони на тоалет во кој имало златна тоалетна шолја.

Доколку се квалификува за Гинисовата книга на рекорди, златната тоалета „Коронет“ ќе биде нивниот десетти рекорд, бидејќи славниот бренд веќе носи титули за повеќето дијаманти вметнати на своите часовници и чанти.