Ни браќа близнаци, а ни роднини: Зошто тогаш се скоро идентични?

Наводно, за секој човек во светот има околу шест други луѓе на планетава кои изгледаат речиси исто како вас.

Брејди Фајгл е бејзбол играч со црвена коса, црвена брада и прилично дебели наочари кои би требало да го направат лесно препознатлив.

Има само еден мал проблем, постојат две лица на кои ова се однесува и изгледаат речиси идентично, па време е да се одговори на горливото прашање: Дали се тие одамна изгубени браќа?

Едниот Брејди Фајгл е рагбист на Оукленд А, а другиот е рагбист за Дабл-А Тексас Ренџерс. Тие се толку морничаво слични што секој што ќе ги види еден до друг не може а да не се запраша дали се во роднинска врска.

Дури и тие почнаа да се прашуваат откако Inside Edition ги повика да направат ДНК тест со надеж дека ќе дознаат еднаш засекогаш. Сигурно нема да биде првпат пар одамна изгубени браќа и сестри да живеат лудо слични животи.

Еден од најпознатите примери за ова беа „близнаците Џим“, идентични близнаци кои беа разделени при раѓањето и дадени на посвојување пред да бидат откриени подоцна во животот.

Кога конечно ќе се обединат, сфаќаат дека ги делат истите интереси заедно, куче по име Тој, првата сопруга по име Линда и втората сопруга по име Бети. Дури и двајцата несвесно ги именувале своите првородени синови, дури сакале ист вид пиво и цигари.


За жал, за секој што се надева на друг пример на „близнаците Џим“ наспроти „близнаците Брејди“, ДНК-тестирањето покажа дека овие речиси идентични момци кои живеат речиси идентичен живот, всушност не биле никако поврзани.

Нивната главна сличност според ДНК тестот беше нивното ниво на германско потекло, при што и двајцата се регистрираа како 53 проценти германско потекло, но според сите други мерки тие беа различни и затоа не се тајни браќа и сестри.

Шок и неверување

Надежите за неверојатно семејно обединување беа уништени, но на двајцата им е мило што се сретнаа и рекоа дека се 'сè уште браќа на некој начин'.