Од државата само 55.000 евра за Олимпијадата во Токио

Државата ќе ги помогне македонските спортисти со само 55.000 евра во организацијата на нивниот настап на Летните олимписки игри во Токио 2020, донесена е предновогодишна одлука од страна на Владата.

Иако работата на Македонскиот олимписки комитет (МОК) и спортските федерации треба да биде автономна кога станува збор за учествата на Олимпијадите преку своите спортисти, а државата да не се меша во нивната работа, ова сума сепак е симболична кога станува збор за трошоците.

Целиот текст можете да го прочитате на Фактор