Осум знаци што укажуваат на тоа дека можеби веќе сте прележале коронавирус

Крунавирусот може да се „прележи на нозе“, барем како што тврдат експертите во последните денови.

Експертите велат дека може да има некои луѓе кои го шириле коронарниот вирус пред официјално да започне епидемијата. Ако сте имале поблаги симптоми на овие симптоми, тогаш веројатно успешно сте успеале да се изборите со овој вирус, пишува „Дејли меил“.

Инфекција на очите

Новите истражувања покажуваат дека инфекциите на очите, како што е конјунктивитис, можат да бидат симптом на коронавирус.

„Прознавме дека секоја инфекција на горниот респираторен тракт може да резултира во вирусен конјунктивитис како секундарна компликација, како што е случајот со коронавирусот“, велат истражувачите.

Сепак, додаваат дека е малку веројатно да се случи заразеното лице да имало конјунктивитис и тоа да е единствен симптом! Најверојатно состојбата ќе биде поврзана со треска, сува кашлица или друг симптом.

Сува кашлица

Еден од најчестите и препознатливи симптоми на вирусот корона е сува кашлица.

Ментален замор

Иако не се официјално признати како симптом на коронавирусот, некои заразени пациенти го пријавиле ова како симптом.

Температура

Покрај сувата кашлица, ова е исто така најчестата индикација за коронарен вирус.

Тешкотија во дишењето

Чувството за притисок врз градите и неможноста да се одржувате здрави се исто така симптоми.

Губење до чувство за мирис и вкус

Здружението на Велика Британија за оториноларингологија предупредува за губење на мирис и вкус како симптом на Ковид-19.

Проблеми се стомакот

Од 204 заразени кои учествувале во студијата, 48,5 проценти пријавиле дијареја како симптом.

Физички замор

Друг симптом на Ковид-19, кој исто така се јавува како резултат на честа појава, вируси на грип и многу други вируси, е чувство на замор и исцрпеност.

Здравиот организам со силен имунитет е во состојба сам да се избори со формата на овој вирус, а воопшто да не приметите дека сте го имаме.

Сепак, најдобро е да се придржувате до сите мерки на заштита и самоизолација во овој случај.