Подигнувајте готовина без провизија на повеќе од 200 банкомати во земјава со American Express Point картичка

Силк Роуд Банка на своите корисници кои поседуваат American Express Point дебитна картичка во текот на месец јули им овозможува подигнување на средства без провизија на повеќе од 200 банкомати во земјава.

Имено, корисниците на картичката во текот на месецот јули ќе можат покрај од постојната мрежа на банкомати на Силк Роуд Банка, да подигнуваат пари без провизија и трошоци и од целата мрежа на банкомати на НЛБ Банка во земјава.

“Во месец јули на нашите клиенти корисници на American Express Point дебитната картичка им овозможуваме да подигнуваат готовина без провизија на целата мрежа на банкомати на Силк Роуд Банка и НЛБ Банка. Со ова, на нашите клиенти им е достапна најголемата мрежа на банкомати во земјава за подигнување на пари, со што значително се заштедува во време при пронаоѓањето на најблискиот банкомат од нивното опкружување. Оваа поволност се надеваме дека ќе биде одлично прифатена од постојните клиенти, како и од сите граѓани кои размислуваат во иднина да станат корисиници на картичката на која ќе можат да ја примаат својата плата и да користат дозволено пречекорување на сметката. Ова е само еден од новите проекти поврзани во делот на картично работење кои ги планираме за ова лето, додека за останатите проекти кои наскоро ќе ги објавиме, јавноста ќе биде соодветно информирана”, велат од банката.

American Express Point e дебитна картичка поврзана со транскациската сметка на корисниците. Картичката е единствена дебитна картичка со која се добива загарантиран поврат на средства од 1% при сите направени купувања во земјава, како и можност за поврат на средства и до 15% со направени трансакции кај трговците партнери во “Твој бонус” програмата на American Express. Аплицирањето за картичката е бесплатно и се врши единствено со документ за лична идентификација.

Повеќе информации за картичката може да добиете во експозитурите на банката, на веб страната www.silkroadbank.com.mk или на телефонскиот број 02/3203-555.