Ремек- дело од часовник произведен само во 5 парчиња: Скапа фасцинација на рачниот зглоб

Еден од најпопуларните модели на часовници на познатата швајцарска марка Urwerk е електро-механичка контрола или ЕМС, што е хибридно механичко-електронско коло, претставено во различни повторувања

Неговата верзија, EMC Time Hunter Stormtrooper, е претставена во бела керамичка варијанта. Како што знаат сите љубители на „Војна на Sвездите“, „Стормтруперс“ се елитни единици на Галактичката империја, познати по белиот оклоп и експлозивите Е-11. Застрашувачки, кул и импресивни, овие вселенски војници имаат многу заедничко со моделот на Urwerk или обратно.

Urwerk EMC Time Hunter се придружува на колекцијата Urwerk 2013 и во горниот десен агол крие механизам чудни додатоци за мерење.

Stormtrooper е првиот бел часовник Urwerk; неговото куќиште со дијаметар од 43 мм е изработено од не'рѓосувачки челик, за потоа да биде микро-песокран и лакиран со бела мат керамика. Асиметричниот бирач е црн и му се дадени одредени делови што се посветени на специфични функции.

Urwerk исто така дизајнираше индикации за неколку секунди, напојување и ЕМ-контроли на задниот дел. Покрај тоа, ЛЕД-светлото на прецизниот дисплеј ќе испушти зелено светло ако сè е во ред, или црвено ако некоја од индикациите бара прилагодување.

Задниот дел на часовникот е направен од титаниум, и содржи голем прозорец што ни дава увид во хибридниот механизам. Исто така, мора да нагласиме дека се произведени само пет такви модели, со цена од околу 115.000 швајцарски франци за парче.