Сигурен сум дека имав претходен живот: Случајно најдов слика стара 117 години, а потоа клопчето почна да се одмотува

Сличностите се неверојатни!

Мајкл Коропиќ останал изненаден и збунет кога видел црно-бела фотографија на која на прв поглед изгледа како да е тој. Дознавајќи дека сликата е од викторијанската ера, почнал да мисли дека навистина имал минат живот!- Фотографијата ми беше испратена на Инстаграм, бидејќи некој помислил дека сум јас. Момчето на сликата има иста коса, форма на лице, нос и облека - вели 24-годишното момче од Манчестер.

Тој истакна дека, штом ја видел фотографијата, почнал да истражува се за момчето на сликата. Дознал дека сликата е стара 117 години и дека е поврзан со неа на неверојатен начин.

511.326,65.562 511.834,67.743 512.574,69.651 C513.342,71.625 514.368,73.296 516.035,74.965 C517.703,76.634 519.376,77.658 521.349,78.425 C523.257,79.167 525.438,79.673 528.631,79.82 C531.831,79.965 532.853,80.001 541,80.001 C549.148,80.001 550.169,79.965 553.369,79.82 C556.562,79.673 558.743,79.167 560.652,78.425 C562.623,77.658 564.297,76.634 565.965,74.965 C567.633,73.296 568.659,71.625 569.425,69.651 C570.167,67.743 570.674,65.562 570.82,62.369 C570.966,59.17 571,58.147 571,50 C571,41.851 570.966,40.831 570.82,37.631">
View this post on Instagram

A post shared by Michael Koropisz (@michael_koropisz_artist)

Имено, неговата мајка отсекогаш била маѓепсана од викторијанската ера на која го посветила својот стил и начин на живот. Мајкл нагласува дека се уверил, дури кога ги открил сите информации за фотографијата, дека причината за неговата љубов кон тоа време бил неговиот минат живот.

- Никогаш не сум видел некој да личи толку многу како мене.- 

Кога ја гледа фотографијата вели дека се чувствува како да ја гледа неговата неодамнешна слика. Сега сум убеден дека сум имал претходен живот. – заврши Коропиќ.

View this post on Instagram

A post shared by Michael Koropisz (@michael_koropisz_artist)Таа фотографија потоа ја објави на својот Инстаграм профил до својата и - нема разлика!

- Лево е господин од 1905 година, а десно јас. Посебно ме фасцинира фактот што мојот двојник живееше во доба што ја обожавам. Дури и ја средуваше косата како мене. А за работите да бидат уште почудни, тој беше фотографиран на приближно иста возраст како и јас сега - објаснува Мајкл со неверување.

Дали верувате во претходен живот?