Со здрава храна до нови победи: Поддршка од Виталиа за победникот на „Охрид Трчат“ 2023

Со голем успех во неделата се одржа "Охрид Трчат", еден од најзначајните спортски случувања кај нас. Спортисти од 28 земји, вклучително и спортски ентузијасти и рекреативни тркачи, учествуваа на седмото издание на оваа спортска манифестација, натпреварувајќи се во различни категории како што се трката на 5 километри, полумаратонот (21 км), како и штафетни трки и трки за тим-билдинг. Меѓу учесниците беше и Петар Симоноски, искусен спортист со осумгодишно искуство во трчање и студент по историја на Филозофскиот факултет. Своите исклучителни вештини ги покажа со тоа што го обезбеди првото место во штафетниот полумаратон (2 х 10,5 км) со импресивно време од 01:24:19.

Виталиа гордо го поддржа Петар на манифестацијата Охрид Трчат со нивните хранливи и функционални производи. Препознавајќи ја важноста од одржување на енергијата и издржливоста, нивните производи се специјално дизајнирани да ги оптимизираат перформансите и да им помогнат на спортистите да го искористат својот целосен потенцијал. Тие ја обезбедуваат потребната хранлива поддршка за да ги поттикнат телата на спортистите, овозможувајќи им да ги поместат своите граници и да се истакнат во нивните атлетски потфати.

Настанот „Охрид Трчат“ не е само прослава на издржливоста и атлетизмот, туку и доказ за страста и посветеноста на учесниците. Со поддршка на Виталиа, Петар имаше можност да се надмине себеси и да придонесе за спектакуларниот успех на трката. 

Во светот на атлетиката, да се остане фокусиран и издржлив е од клучно значење, а оваа соработка на Петар му овозможува самоуверено да ги надмине своите граници на овој како  и на сите настани од ваков тип во иднина.

ПР објава