Среќата со пари не се купува: Ама овој автомобил...

Да бидеме искрени, ако имате пари да купите Pagani Huayra Roadster BC од фабриката за 3,5 милиони американски долари, веројатно исто така имате доволно пари за се осанато? Токму тоа го стори еден канадски купувач на хиперавтомобили. Работејќи директно со извршниот директор Хорасио Пагани, овој богат клиент нарачал Хуаира што тој го нарекува „Супернова.

Според Пагани од Торонто на Инстаграм, застапништвото што ја испорачало оваа уникатна Хуаира, „Супернова“ носи уникатен финиш на јаглеродни влакна Оро Роза. 

Внатре во оваа Хуаира е местото каде работите стануваат уште поинтересни. Екстериерот е првокласен, со кожа, титаниумски реквизити, врвна технологија како да се во кабина на авион.

Од фабриката, Huayra Roadster BC има 6,0-литарски турбо мотор V12 способен за 800 коњски сили. Тоа му дава на Huayra време од 0 до 60 од околу 3,5 секунди и максимална брзина од над 322 км / ч.

Како што споменавме, Pagani Huayra Roadster BC чини 3,5 милиони долари од фабриката; всушност, тоа ја прави нашата листа на најскапи нови автомобили некогаш создадени. И компанијата вели дека ќе произведе 40 примероци на возило ширум светот.