Стил

Алкохолот дејствува поинаку на сиромашните и богатите

Норвешки лекари открија необични законитости - употребата на големи количини на алкохол го зголемува ризикот од инфаркт и други смртоносни болести на срцето и крвните садови кај сиромашните, но не и кај богатите луѓе.

Животот на Оги висеше на конец: Интервју со Дино, сопственикот на најпознатото куче на Инстаграм

Дино Дамјановски е сопственикот на ОГИ, најпопуларното куче на социјалните мрежи од Македонија. Со над 30 илјади следбеници на Инстаграм и константно зголемување на истите, Оги секојдневно ги разнежнува своите обожаватели.

За сите родители: Зошто Стив Џобс во својот дом стриктно ограничувал користење на технологија?

Стив Џобс во светот е прогласен за „еванѓелист“ на развојот на дигиталната ера, но верувале или не, тој во својот дом ја забранил употребата на секаков вид технологија, дури и на неговиот популарен Ipod.

КОСТА ПЕТРОВ: Кога ќе почнеме да работиме на сопствената среќа, тогаш нема да озборуваме

Кој повеќе сака да озборува, мажите или жените? Дали преку секакви разговори на дневно ниво си ги лечиме фрустрациите? Дали сме свесни дека повредуваме некого? Имаме ли корист?