Стил

Алкохолот дејствува поинаку на сиромашните и богатите

Норвешки лекари открија необични законитости - употребата на големи количини на алкохол го зголемува ризикот од инфаркт и други смртоносни болести на срцето и крвните садови кај сиромашните, но не и кај богатите луѓе.