Тато, колку е голем Бог: Одговорот е во 10 секунди читање

Едно момче го праша татко му:

- Татко, колку е голем Бог?

Гледајќи на небото, таткото забележал патнички авион и го прашал синот:

- Колку е авионот голем кој лета над нас?

Момчето одговара:

- Мал е, тато. Скоро и да не се гледа.

Потоа, неговиот татко го одвел на аеродромот и кога биле близу до еден од авионите, повторно го прашал:

- Колку е голем авионот сега?

Момчето одговорило:

- О, татко, сега е огромн, ОГРОМЕН!

Тогаш татко му му објаснил:

- Е, толку голем е и Бог. Неговата големина зависи од растојанието помеѓу тебе и Бог. Колку си поблиску до Него, толку поголем ќе биде во твојот живот.