Толку скапи што дури и најбогатите луѓе во светот не можат да ги купат

Кога мислите дека некој има неколку милиони на нивната банкарска сметка, тогаш веројатно ви се чини дека животот на таа личност личи на животот на најбогатата личност во светот, со неограничени можности.

Но, има некои работи што дури и милионерите не можат да си ги дозволат. „Бизнис Инсајдер“ објави список со пет работи што се далеку од дофат и на милионерите, односно можат да ги имаат само богатите мултимилионери.

Да, веројатно ви се чини дека сите богати имаат јахти, но кога станува збор за мултимилионски долари луксузни суперјахти, само најбогатите можат да ги имаат. Ова е затоа што со вакви пловни објекти, покрај астрономската почетна цена, постојат и многу високи трошоци за одржување што само неколку можат да си го дозволат.


Приватни авиони

Истата работа се однесува на приватните авиони. Иако можеби ви се чини дека секој милионер има сопствен приватен авион и може да лета насекаде во кое било време, само оние многу побогати од милионери можат да си дозволат вакви работи. „Сопственикот на авион не е за милионери. Тоа е за момци во вредност од 50, 60, 100 милиони“, рече Крис А Батација од Меридијан авијација.


Спортски клуб

Само најбогатиот од најбогатите може да си дозволи да поседува спортски клуб од светска класа. На пример, во 2014 година, Стив Балмер го купи ЛА Клиперс за неверојатни 2 милијарди американски долари.


Постојано куќна помошничка

Не сите милионери имаат постојано куќни помошници во своите домови. Со полно работно време во кое би биле вклучени менаџер на персоналот, менаџерски тим, батлер, асистент, готвач, домаќинка, дадилка, тутор, возач, тие чинат 1 милион до 2 и пол милиони долари годишно, не вклучувајќи ги сите придобивки од работодавачот.


Бункери за судниот ден

Ги знаете оние ексцентрици кои се подготвуваат за „денот на смртта“ со изградба на бизарни комплекси и бункери? Тие треба да заработат многу пари за вакво нешто. Блумберг неодамна напиша дека милијардерите купуваат бункери во Нов Зеланд во последно време, од кои некои чинат околу осум милиони долариИма и малку повеќе луксузни и чинат до 20 милиони долари.