Топ 5 ѕверови на две тркала: Парче прават со својата моќност

Во светот на “ракетите“ со две тркала, овие 5 „ѕверови“ се токму најбрзите што ги нуди индустријата за мотоцикли моментно, од млазен погон до класичните мотори, сите со 200 или повеќе коњиски сили ...

1. MTT Y2K 420R - 440 км на час

Мотор: хеликоптерски авион + Ролс Ројс Алисон турбина

Моќност: 420 HP

Вртежен момент: 678 Nm

Тежина: 227 кг

2. Кавасаки Нинџа Х2 - 322 км на час

Мотор: 998 KS, регуларен погон на четири цилиндри

Моќност: 310 HP

Момент: 156 Nm

Тежина: 238 кг

3. МВ Агуста Ф4 РР - 321,8 км на час

Мотор: 1285 KS 

Моќност: 201 HP

Момент: 111 Nm

Тежина: 190 кг

4. Дукати 1299 Панигале - 305 км на час

Мотор: 998 KS, двоцилиндричен L

Моќност: 205 HP

Вртежен момент: 127,7 Nm

Тежина: 190 кг

5. BMW S1000RR - 302 км на час

Мотор: 999 КS

Моќност: 199 HP

Вртежен момент: 112 Nm

Тежина: 207 кг