Уролог и сексолог, д-р Милошевиќ ја открива причината за стерилност: Еве што влијае на сперматозоидите

фото:Printscreen/TV Prva

Што влијае на сперматозоидите и кои се причините за неплодност кај мажите?!

Д-р Александар Милошевиќ, кој работи како уролог, но и сексолог, зборуваше за причините за неплодност кај мажите.

Проф. Д-р Милошевиќ зборуваше за овие нималку наивни работи на ТВ Прва.

Живееме во модерно време каде што сè повеќе сме фокусирани на технологијата, а сè помалку на природата, поради што докторот нагласува дека мажите сè почесто се соочуваат со истиот проблем.

- Невозможно е, за жал, да се вратиме на природата како колку што е потребно. Движење и спорт! Нашите деца што помалку да ги користат мобилните телефони, кои се одлична работа за интелектуалците и научниците кои преку нив добиваат информации, но не и за децата. Тоа е поразително. Така ја губат волјата за движење. Имам сè повеќе случаи на машки стерилитет во ординација, намален е бројот на сперматозоиди поради недвижење, односно неактивност - изјави проф. д-р Милошевиќ.

извор:najzena