Вака полицијата во Естонија се справува со „тркачите“

Пример може да земе секоја полиција во светот.

Естонската полиција на поинаков начин решила да се справи со брзите шофери и тркачи кои претекнуваат на секој чекор а без притоа да внимаваат да ќе предизвикаат сообраќајка.

Погледнете како полицајците му ги дупнуваат гумите на „тркачот“ кој сакал или не ќе мора да го запре возилото и чесно да си ја плати казната.