Вдишување воздух од кошница за пчели: Не сте свесни за благодетите, ова е решение за награда

Според најновите истражувања на научниците, дишењето на воздухот од кошница има силно имуностимулирачко дејство врз телото на поединецот. Исто така, има антиинфламаторно, релаксирачко и тонирачко дејство.

Пред да влезе во нашите бели дробови, овој воздух се подложува на обемна филтрација во многу сложена, жива лабораторија за пчеларници, каде што поминува низ природен филтер. Благодарение на третманот со прополис и ослободените етерични соединенија, воздухот во кошницата е стерилен, лековит и почист од воздухот што го дишеме.

Воздухот во кошницата, кондензиран со негативни јони, благотворно делува на човечкото тело, дишењето станува помирно, се зголемува апсорпцијата на кислород, а со тоа се подобрува крвниот состав, се враќа крвниот притисок и се зголемува работниот капацитет.

Вдишувањето на воздухот од кошницата е многу корисно за решавање на респираторни проблеми, алергии на градите и астма.

Извор на фотографија: Youtube/printscreen.